Relatiecoaching

Relatiecoaching

'Iets' oplossen en elkaar weer begrijpen

Bij relatiecoaching is het belangrijk dat de coach goed luistert en partners helpt benoemen wat er ten grondslag aan de 'klachten' ligt. Meestal is dat een gemis aan intimiteit, boosheid om het verlies van contact en plezier. De partners ervaren lastige communicatie over dagelijkse dingen, persoonlijke gevoelens of de opvoeding van de kinderen. Wellicht doen de partners nog weinig leuke dingen samen. Beeldvorming over elkaar maakt dat er geen ruimte meer is. Er is 'iets' gebeurd waardoor er onbegrip en afstand is.

Verwijderd van elkaar

Vaak heb je in het begin van de relatie iets in de ander aantrekkelijk gevonden wat nu juist tegenwerkt. De manier van met elkaar communiceren is veranderd en je eigen aandeel in de relatie is vertroebeld. Ieder mens wil intimiteit in de relatie. Jammer genoeg is de relatie soms de plek waar we verwijderen van elkaar, ons eenzaam voelen, elkaar de rug toekeren en afstand nemen, in plaats van dat we elkaars liefdevolle maatjes zijn.

Relatiecoaching is een cadeau voor jou, je partner en je gezin!

Relatie Coaching aangaan, kan een moeilijke stap zijn, maar is het grootste cadeau dat je aan jezelf, je partner en je gezin geeft. Soms staan twee mensen op een punt dat vraagt om een transformatie van de relatie. Veranderen betekent soms iets opgeven. Het kan bedreigend zijn of weerstand oproepen, maar het levert ook iets op. Het gaat er tenslotte om, in contact te komen met wat je inspireert en te communiceren over je behoeften en verlangens. En deze weer te gaan ‘leven’. Het betekent ook open te staan voor de wensen van je partner. Weer verbinding en contact te voelen. Geloven dat het in deze relatie nog kan!

Bekijk ook de tweedaagse relatiecoaching 

Systemisch werken

De coachingsmethode ‘Systemisch Werken’ geeft veel aandacht aan de dynamiek van het familiesysteem. De verstrikkingen, de bindingen, de bewuste of onbewuste loyaliteit. De invloed die je op elkaar hebt, bewust of onbewust.

Het vele oefenen met familiesystemen geeft, met andere kennis en ervaring, veel houvast om jullie als stel te kunnen helpen inzicht in je relatie én jezelf te krijgen. Je hart weer te openen, oude rotzooi op te ruimen, opnieuw te kiezen.

Invloedstechnieken

NLP en Invloedstechnieken; Mensen geven makkelijk hun invloed weg of durven deze niet te pakken. Vaak weten zij niet hoe. Jij bent verantwoordelijk voor je gedrag en gevoelens én keuzes.

Enneagram

Naast deze methoden kan ook het Enneagram type onderzocht worden. De combinatie van inzicht in je eigen systeem, je Enneagram type en het toepassen van slimme wederzijdse invloedstechnieken geeft een krachtige mix.

Relatie Coaching met respect voor beide partners

Coachingshuis Hilversum vindt het belangrijk om een veilige en prettige sfeer te creëren, met  ruimte is voor lichtheid en humor. Met respect voor beide partners.

Relatiecoaching

De liefde weer laten stromen

Als partners een Relatie Coaching traject ingaan komt er in de meeste gevallen snel een opening om de liefde weer te laten stromen.  In sommige gevallen is afstand nemen of een proefscheiding de beste oplossing en maakt therapie dit proces bespreekbaar.

Indien van toepassing werken we met een tweede therapeut, duo coaching,  afhankelijk van de vraag en probleemstelling.

Vergoeding zorgverzekeraar Relatie Coaching

Als je een aanvullende verzekering hebt krijg je vaak een deel van de sessies terug.  Henriette Vogelaar valt als NLP-Master onder natuurgeneeskundig consult (Complementair). Informeer bij je zorgverzekeraar, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.


Contact opnemen